Британія оголосить про новий пакет допомоги для України: скільки дадуть грошей

Британія оголосить про новий пакет допомоги для України: скільки дадуть грошей

Велика Британія надасть новий пакет військової підтримки для України, що оцінюється у понад 100 мільйонів фунтів (близько 122 мільйонів доларів).

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони країни.

За допомогою цього пакету, українські військові матимуть можливість виконувати розмінування на територіях, проводити ремонт транспортних засобів та посилювати оборонні укріплення для захисту критичної інфраструктури. Фінансові кошти на цю військову підтримку будуть надаватися через Міжнародний фонд для України (IFU).

Офіційне оголошення про цей пакет підтримки відбудеться під час засідання контактної групи з питань оборони України у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі за участю британського міністра оборони Гранта Шеппса та його колег.

Вчора, 10 жовтня, Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд євро.

Відомо, що до нового пакету військової допомоги увійшли засоби ППО та БТР, але зброю українські захисники зможуть отримати навесні.

За словами міністра оборони Бориса Пісторіуса, завдяки цьому “весняному пакету” загальний обсяг німецької військової допомоги з початку війни зріс до 3,3 млрд євро.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЦАХАЛ повідомив про ураження 450 цілей ХАМАС у секторі Гази за добу.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.