У МЗС Чехії заявили, що не будуть підтримувати українських чоловіків, які ухиляються від мобілізації

 У МЗС Чехії заявили, що не будуть підтримувати українських чоловіків, які ухиляються від мобілізації

Чехія не повертатиме українців призовного віку на батьківщину у разі прийнятті нового закону про мобілізацію. Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

"Я розумію проблему виїзду українських чоловіків призовного віку. Чехія вже давно підтримує українських біженців, і ми приймаємо їх на своїй території. Але не тих, хто намагається уникнути призовного обов'язку", - цитує його видання Novinky.

За даними Міністерства внутрішніх справ Чехії, тимчасовий захист у країні отримали 94 тисячі 643 чоловіки віком від 18 до 65 років.

“Щоб їх продовжити, їм потрібен дійсний український паспорт. Вони можуть подати заяву на отримання нового паспорта у відділенні міграційної служби в Празі, але Київ може обумовити його видачу наявністю дійсного військового квитка. Це поставило б під загрозу тих, хто переховується за кордоном, від мобілізації”, – інформує ČT24.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Сергія Тюріна головою Хмельницької обласної державної адміністрації. Про це повідомили в Офісі президента.

Як писали "Ми-Україна" раніше, чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.