У США можуть ввести санкції проти Туреччини за допомогу ХАМАС та рф, - WSJ

 У США можуть ввести санкції проти Туреччини за допомогу ХАМАС та рф, - WSJ

У США можуть ввести санкції проти Туреччини за допомогу ХАМАС та рф. Про це повідомили у виданні WSJ. 

Керівник санкційного відділу адміністрації Байдена Браян Нельсон попередив турецьких чиновників, що країна підживлює насильство на двох континентах, слугуючи притулком для фінансування ХАМАСу і торговим хабом для російської військової машини.

"Ми прагнемо зробити все можливе, щоб припинити все це, причому в партнерстві з Туреччиною, але готові діяти і в односторонньому порядку", - сказав Нельсон, відвідуючи Анкару.

За останній рік торгівля Туреччини з росією різко зросла, всупереч заходам експортного контролю, покликаним перекрити потік електроніки та інших комерційних товарів до рф.

Нагадаємо, США запровадили санкції у зв’язку з запуском військового супутника Північною Кореєю. Про це повідомили у Державному департаменті США. 

Сполучені Штати внесли до санкційного списку вісім громадян КНДР, які перебувають у рф, Китаї, Ірані та інших країнах, а також одну юридичну особу в КНДР "у відповідь на незаконний запуск КНДР 21 листопада військового шпигунського супутника", – йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Білому домі озвучили головні пріоритети, а саме три ключових напрями підтримки України взимку. Про це повідомляє координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі під час брифінгу. США разом з іншими країнами продовжать працювати над зміцненням можливостей української ППО. Допомога Україні у зміцненні критичної енергетичної інфраструктури. Надання Україні резервного обладнання та матеріалів, в тому числі, високовольтних.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.