В ФСБ заявили про затримання підозрюваного в замаху на Царьова

 В ФСБ заявили про затримання підозрюваного в замаху на Царьова

Російська Федеральна служба безпеки завила 31 жовтня про затримання підозрюваного в замаху на колишнього депутата Верховної Ради України Олега Царьова.

Відомство стверджує, що до замаху на Царьова причетний 46-річний житель Ялти. За версією російської спецслужби, він був координатором замаху, за завданням СБУ організував стеження за Царьовим, а також обладнав "схованку із засобами поразки".

Чоловік затриманий і дав свідчення, повідомляє агенція "Інтерфакс" із посиланням на ФСБ. Під час обшуку в будинку підозрюваного знайшли саморобний вибуховий пристрій, компоненти для виготовлення такого пристрою, "засоби конспіративного звʼязку з українськими кураторами, фотографії Царьова, схеми підходів до місць його проживання та роботи".

У ФСБ заявили, що щодо Царьова та його родини "вжито необхідних заходів безпеки". Нині загрози його життю немає, а стан здоровʼя Царьова оцінюється як задовільний.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні стало відомо, що група поліцейських, яка спеціалізується на евакуації "Білі Янголи", вивезли вчительку Раїсу Костричко з Авдіївки. Жінка поважного віку тривалий час відмовлялася покидати своє рідне місто.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.