Зеленський зустрівся з іспанським прем'єром Санчесом: про що домовились 

Зеленський зустрівся з іспанським прем'єром Санчесом: про що домовились 

Президент Володимир Зеленський у четвер, 5 жовтня, перебуваючи в іспанській Гранаді зустрівся із прем’єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом. Глава держави охарактеризував перемовини як результативні. 

Так, під час зустрічі сторони обговорили низку питань, серед яких: 

  • Новий пакет військової допомоги. До його складу будуть включені системи для боротьби з дронами, засоби протиповітряної оборони та артилерія. 
  • Підготовка до старту перемовного процесу стосовно членства в Євросоюзі. Українська сторона веде підготовку до початку цього процесу за головування Іспанії. 
  • Підготовка до зимового періоду. Зеленський та Санчес говорили про забезпечення України енергетичним обладнанням та устаткуванням. 
  • Захист зернового коридору.

Нагадаємо, раніше цього дня стало відомо, що президент Володимир Зеленський прибув до Гранади (Іспанія) на Саміт Європейської політичної спільноти. Він анонсував, як роботу в спільних форматах саміті, так і проведення двосторонніх зустрічей. За його словами, одним з найважливішим напрямків перемовини стане посилення української ППО перед настанням холодів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Велика Британія обвинуватила росію у намірі замінувати український гуманітарний коридор в акваторії Чорного моря. За даними, розсекреченими британською розвідкою, міни ворог може закласти на підходах до українських портів. Таким чином окупанти хочуть стримати експорт українських аграрних вантажів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.