Агресор вночі запустив по Україні 49 "шахедів": скільки збила ППО

Агресор вночі запустив по Україні 49

У ніч проти 31 грудня окупаційне військо рф масовано вдарило по українській території ударними дронами типу Shahed. Для повітряного нападу противник застосував 49 дронів, захисника неба ліквідували 21 ціль. 

Як інформують Повітряні сили ЗС України, цієї ночі дрони-камікадзе окупанти скеровували по мирних українських містах та селах одразу з трьох напрямків - російських Курської області та Краснодарського краю та з території підконтрольного ворогу Криму.

"Більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі", - йдеться у ранковому зведенні. 

До знищення "шахедів" у різних регіонах країни брали участь як мобільні вогневі групи, так і винищувальна авіація та зенітно-ракетними підрозділами.

Як відомо, 30 грудня близько 19:00 окупанти вдарили по Харкову ракетами С-300 та "Іскандер". Ворог цілив по середмістю руйнувань зазнали житлові будинки, готелі, транспортні засоби та медичні заклади. Серед останніх: Обласна клінічна лікарня, Обласна стоматологічна поліклініка та дві міські лікарні. Станом на ранок відомо про 28 поранених. 

Нагадаємо, після ракетної атаки по Харкову, противник атакував місто також і "шахедами". Міська влада підкреслила, що удар був націлений не на військові об'єкти, а на кафе, житлові будинки та офіси, щоб залякати містян перед святом.

Як писав "Ми-Україна" раніше, загальна кількість загиблих в результаті ракетного удару по Києву 29 грудня станом на ранок неділі, 31 грудня, зросла до 19 осіб. 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.