Армія рф цієї ночі знову атакувала один з газових об’єктів на заході

Армія рф цієї ночі знову атакувала один з газових об’єктів на заході

Військовослужбовці рф не припинять завдавати ударів по паливно-енергетичному комплексу Україні. Ворог вночі 31 березня вкотре атакував один з газових об'єктів на заході країни, інформує Міненерго. 

"За попередньою інформацією, загинула одна людина (не працівник підприємства)", - уточнили у відомстві. 

Атаки зазнала також і енергетична система Одещини. Під ворожим вогнем опинились одразу декілька підстанцій в області. Один з "прильотів" на нетривалий час вивів з роботи місцеву ТЕЦ та ще більш як 170 000 абонентів. Через російський терор вимикались також дві біогазові станції та вітроелектростанція. В Одесі та Одеському районі нині введені в дію аварійні відключення світла.

На Львівщині 31 березня вночі аварійно зупинила роботу одна з повітряних ліній, без світла залишився один населений пункт. Станом на цю годину, електрику в оселі місцевих жителів повернули. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, цієї ночі окупанти знову били по мирних українських містах ракетами та ударними БпЛА. Ворог випустив 14 одиниць Х-101/Х-555, по одній Х-59 та "Іскандер-М", а також 11 безпілотників-камікадзе. У Силах оборони півдня України повідомили, що атака "шахедами" цієї ночі була знову зосереджена на ураженні енергетичної системи Одещини - на одному з об'єктів енергосистеми виникла пожежа. По підприємству прилетів уламок збитої ворожої повітряної цілі. На Львівщині зафіксовано "приліт" по тому ж об'єкту критичної інфраструктури, що і 24 та 29 березня. На Рівненщині уламки пошкодили електроопору.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.