Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану

Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану

Президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає заборону імпорту урану, виготовленого в росії або російськими підприємствами.

Про це йдеться на сайті Білого дому. 

Закон H.R. 1042 "Про заборону імпорту російського урану", підписаний президентом Байденом, передбачає заборону імпорту неопроміненого, низькозбагаченого урану, виробленого в рф або російськими підприємствами. Закон набуде чинності через 90 днів після його підписання.

За словами радника з національної безпеки США Джейка Саллівана, підписання цього закону є історичним кроком. Він вважає, що це сприятиме енергетичній та економічній безпеці США та допоможе зменшити залежність від Росії в галузі цивільної ядерної енергетики.

"Закон про заборону імпорту російського урану свідчить про вплив та інновації, які можна досягти завдяки двопартійній співпраці. Ми вдячні Конгресу за його постійну підтримку цивільної ядерної енергетики як життєво важливої частини наших зусиль з розбудови чистої економіки в Сполучених Штатах", - заявив Салліван.

За даними Департаменту енергетики, Росія постачала майже чверть збагаченого урану, який використовується для палива американського флоту, а також для понад 90 комерційних реакторів, що робить її першим іноземним постачальником.

Ці продажі приносять росії близько 1 мільярда доларів на рік, і Білий дім заявив, що залежність від російських джерел урану "створює ризик для економіки США". Проте, заміна цього запасу може стати проблемою та призвести до збільшення вартості збагаченого урану на 20%.

Як писав "Ми-Україна" раніше, захисники неба знищили усі 18 шахедів, якими ворог атакував Україну.

Головне