Барабаш: Окупанти хочуть окупувати всю Донеччину до кінця року

Барабаш: Окупанти хочуть окупувати всю Донеччину до кінця року

Російські окупанти встановили новий термін для виходу на адміністративні кордони Донецької області - це має статися до 31 грудня.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі Українського радіо.

"Вони встановили новий термін для свого виходу на адміністративні кордони Донецької області, а саме 31 грудня. Їх завданням є дістатися адміністративного кордону області до кінця року. Вони розуміють, що якщо вони досягнуть висоти Авдіївки, то подальший прогрес у їхньому напрямку стане легшим, а їм вдасться наблизитися до Покровська та інших населених пунктів. Таким чином, Авдіївка вкрай важлива для їхніх стратегічних планів", - сказав Барабаш.

За його словами, російські окупанти активно просуваються в напрямку Авдіївки, використовуючи свою військову силу для захоплення цього населеного пункту.

Барабаш додав, що загарбники стирають місто з лиця землі.

Напередодні, 13 жовтня, російські окупанти влаштували авіаудар по п'ятиповерховому будинку в Авдіївці, Донецька область.

Результатом атаки було повне зруйнування будівлі, імовірно, під завалами знаходиться чоловік 1959 року народження. Наразі, через небезпеку обвалу, рятувальні служби не можуть дістати його тіло.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Київщині вже відновили понад 13 тисяч об'єктів, пошкоджених російськими окупантами.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.