Біля головної ялинки в Києві відкриють фотозону, де можна взяти іграшку за донат

Біля головної ялинки в Києві відкриють фотозону, де можна взяти іграшку за донат

Біля головної ялинки на Софійській площі у Києві, яку поставлять за кошти меценатів, відкриють фотозону, де можна буде взяти іграшку за донат.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час презентації благодійного мистецького проєкту в Музеї історії Києва, пише пресслужба відомства. За її словами, на фотозоні розмістять кілька невеличких ялинок з іграшками на гілках. Кожен охочий матиме змогу взяти іграшку з ялинки собі на згадку в обмін на донат.

Старостенко також зазначила, що у Києві, як і минулого року, триває комендантська година, і на різдвяно-новорічні свята винятків не буде.

"У столиці цьогоріч не буде жодних масових святкувань, зокрема розміщення ярмарок, фудкортів та атракціонів на головних площах країни не передбачено. Проте ми не дамо росії вкрасти у наших дітей ні Різдво, ні Новий рік", - завила заступниця очільника КМДА.

Як нагадала Старостенко, на Софійській площі відкриють ялинку, яка буде прикрашена іграшками та енергозберігаючими гірляндами. Кошти з міського бюджету витрачати не будуть - за все заплатять меценати. Крім того, у столиці заклади культури теж долучаться до створення новорічного та різдвяного дива. Зокрема, будуть проводитись вистави в театрах та презентації і майстер-класи у музеях. Також бібліотеки організують святкові флешмоби, благодійні акції, конкурси та майстер-класи для дітей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві на Софійській площі цього року таки встановлять ялинку. Відповідне рішення ухвалила Рада оборони столиці.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.