Блінкен здійснив неоголошений візит до Іраку

Блінкен здійснив неоголошений візит до Іраку

Державний секретар США Ентоні Блінкен 5 листопада прибув до Іраку для неоголошеного візиту, під час якого провів переговори з прем'єр-міністром Мохаммедом аль-Судані.

Цю інформацію опубліковано на офіційному сайті держсекретаря.

Під час брифінгу щодо безпеки американських об'єктів в Іраку, який відбувся в посольстві США у Багдаді, Блінкен відзначив, що його бесіда з прем'єр-міністром була "продуктивною". Він також підкреслив, що напади ополченців, підтримуваних Іраном, на американський персонал є абсолютно неприйнятними.

Крім того, держсекретар США наголосив на необхідності продовження зусиль щодо організації "гуманітарних пауз" під час військових дій в секторі Гази з метою дозволити більшій кількості мирних жителів покинути цю територію. Він також зазначив, що всі лідери країн Близького Сходу, з якими він зустрівся під час свого турне, підтримали цю ідею.

Блінкен підкреслив, що Вашингтон прагне запобігти поширенню конфлікту на весь регіон. Перед візитом до Іраку, Ентоні Блінкен також відвідав Ізраїль, Йорданію, Західний берег річки Йордан і Кіпр.

По завершенні візиту до Іраку, він вирушив до Туреччини, де продовжить своє турне по регіону. Це його остання зупинка в регіоні перед тим, як вирушити до Азії. Передбачається, що Блінкен проведе зустріч із представниками турецької влади для обговорення конфлікту між Ізраїлем і палестинським бойовим угрупованням ХАМАС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо не припиняє тероризувати мирні міста та села Херсонщини не лише безперестанними обстрілами, а й керованими авіаційними бомбами (КАБ). За минулу добу по області було випущено понад 80 таких боєприпасів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.