Британія оголосила про перші успішні випробування лазерної зброї

Британія оголосила про перші успішні випробування лазерної зброї

У Великій Британії вперше успішно випробували лазерну зброю проти повітряних цілей. Про це повідомляє пресслужба Міноборони країни.

Система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire здійснила потужний постріл з лазерної зброї по повітряних цілях на полігоні у Шотландії.

“Зброя зі спрямованої лазерною енергією може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла для того, щоб прорізати ціль, що призводить до руйнування конструкції або до більш вражаючих результатів, якщо боєголовка потрапляє в ціль. Постріл протягом 10 секунд за вартістю еквівалентний використанню звичайного обігрівача протягом години. Тому він має потенціал стати довгостроковою дешевою альтернативою певним завданням, які нині виконують ракети. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів за постріл”, – йдеться в повідомленні.

Стрільба з DragonFire в десятки разів дешевша, ніж високоточними боєприпасами.

Нагадаємо, на початку другого кварталу 2024 року планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерину Чорногоренко.

Завдяки цьому можна буде оновлювати облікові дані без візитів до ТЦК.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за 10 днів роботи одна з груп ударних БпАК 73-го морського центру ССО ліквідувала дивізіон артилерійських засобів армії рф. Про це  повідомляє пресслужба ССО.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.