Було шість прямих влучань: Буданов розповів, як та чим потопили російський ракетний катер "Івановєц"

Було шість прямих влучань: Буданов розповів, як та чим потопили російський ракетний катер

Ракетний катер "Івановєць" Чорноморського флоту рф було знищено морськими дронами MAGURA. Про це розповів очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

За його словами, катер потопили шість ударних безпілотників, які виробляються в Україні.

Також Буданов додав, що над знищенням катера працювали оператори спецпідрозділу безпілотників воєнної розвідки України "Група 13".

"Судно Чорноморського флоту рф потопили  ударними системами MAGURA V5 українського виробництва. Було шість прямих влучань у корпус. Внаслідок отриманих пошкоджень корабель перекинувся на корму і затонув", - зазначив очільник ГУР.

Як відомо, MAGURA або ж морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат (Maritime Autonomous Guard Unmanned Robotic Apparatus) це сучасна багатоцільова система, що здатна вести спостереження, розвідку, протимінну боротьбу, здійснювати пошуково-рятувальні та бойові місії.

Нагадаємо, уночі 1 лютого Головне управління розвідки знищило ракетний катер "Івановєць" Чорноморського флоту рф вартістю 60-70 мільйонів доларів США. Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень і затонув.

Згодом у Військово-морських силах заявили, що знищення "Івановця" стало серйозною втратою для росіян, оскільки вони мали лише три такі судна.

Як повідомляли "Ми-Україна", фахівець з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке підрахував, що за майже два широкомасштабної війни проти України українські захисники відправили на дно вже п'яту частину Чорноморського флоту рф, якщо оцінювати з точки зору сукупного тоннажу кораблів.

Головне