Було шість прямих влучань у корпус: Буданов про знищення корвета "Івановець"

Було шість прямих влучань у корпус: Буданов про знищення корвета

Бійці воєнної розвідки для знищення ворожого ракетного корабля "Ивановец" у Криму застосували надводні ударні дрони Magura V5 української розробки, розповів в інтерв'ю The War Zone голова ГУР МО Кирило Буданов.

Він зауважив, що ворожий плавзасіб в районі озера Донузлав зазнав шість прямих влучань у корпус.

"Внаслідок пошкоджень корабель перевернувся і затонув. За попередніми даними, пошуково-рятувальна операція, проведена противником, успіху не мала", - цитує видання слова Буданова.

Звідки саме спецпідрозділ ГУР Group 13 запускав морські дрони-камікадзе він не розкрив.

Міноборони рф про втрату свого ракетного катера не повідомляло. Однак низка російських так званих "воєнкорів" цей факт підтвердила, за їхніми словами", "екіпаж боровся до останнього, щоб утримати корабель на плаву", однак безуспішно.

Magura V5: характеристики дрону-вбиці "Івановця"

  • Довжина - 5,5 м,
  • Ширина - 1,5 м, 
  • Дальність дії - близько 833 км,
  • Корисне навантаження - 320 кг,
  • Крейсерська швидкість - 41 км/год, максимальна — 78 км/год

Має гідродинамічний корпус, тому є маневреним та здатен приховано пересуватись. Безпілотник можна застосовувати для виконання різних операцій, зокрема розвідки, патрулювання, розмінування та виконання бойових місій.  

Нагадаємо, у ВМС ЗСУ пояснили, що знищення ГУР МОУ ракетного катера "Івановець" Чорноморського флоту рф це серйозна втрата для росіян, оскільки вони мали лише три такі судна. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час удару ЗСУ по авіабазі "Бельбек" 31 січня ліквідовано російського командира авіаційної ескадрильї генерал-лейтенанта Олександра Татаренка. Разом з ним загинуло 10 військовослужбовців. 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.