Частина Конгресу США готова відкласти канікули заради допомоги Україні, - WP

Частина Конгресу США готова відкласти канікули заради допомоги Україні, - WP

Деякі представники Конгресу США розглядають можливість відкладення різдвяних канікул, з метою ухвалення фінансування допомоги Україні.

Про це пише The Washington Post.

За даними видання, кілька американських законодавців висловили готовність залишитися у Вашингтоні наступного тижня для продовження обговорення угоди щодо України.

Сенатор Майкл Беннет стверджує, що Конгрес повинен залишитися на роботі до тих пір, поки не буде знайдено спосіб подолати розбіжності та забезпечити фінансову підтримку Україні. Він підкреслив, що "час на вирішення проблем закінчується", і переговори можуть ускладнитися, якщо конгресмени розійдуться на канікули.

Сенатор від Республіканської партії Мітт Ромні висловив критику президента США Джо Байдена за його "пасивність" у цьому питанні, наголошуючи на необхідності забезпечення безпеки кордону для виконання зобов'язань перед Володимиром Зеленським.

Раніше лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнел висловив думку, що Конгрес не зможе схвалити додатковий пакет фінансування для України до Різдва, навіть якщо обидві партії досягнуть домовленості у найближчі дні.

Він додав, що угода не буде досягнена, якщо не буде активної взаємодії між Джо Байденом та республіканцями.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян висловив звинувачення, що Україна слугує одним із "чорних ринків", з якого бойовики ХАМАС отримують зброю. У МЗС України назвали такі звинувачення лицемірністю.

Головне