Через страйк на польському кордоні фіксуються проблеми з постачанням палива

Через страйк на польському кордоні фіксуються проблеми з постачанням палива

Через страйк на польському кордоні фіксуються проблеми з постачанням палива. Про це у ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" повідомив заступник міністра аграрної політики Маркіян Дмитрасевич.

Він наголосив, що ситуація на кордоні не є критичною для експорту на сьогоднішній день, і Україні вдається її врівноважити. Проте певні проблеми з постачанням палива все ж є.

Україна і надалі буде опрацьовувати з країнами-партнерами їх потреби та продовжать роботу.

Страйки на Польських кордонах позначаються на експорті товару. Зараз просувається одна вантажівка на день. Проте Україна може використовувати залізничні шляхи. 

Нагадаємо, про підозру повідомлено вже 35 особам, які сприяли захопленню та вивезенню українського зерна. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

Генпрокурор також розповів, що українські слідчі розслідують провадження щодо вчинення росією злочину геноциду.

Як писали "Ми-Україна" раніше, наразі розслідується 220 кримінальних проваджень за фактами атак проти об'єктів української аграрної інфраструктури. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, найбільше таких проваджень - в Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

"Найбільше таких проваджень - в Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, а саме 52 в Миколаївській, 44 в Дніпропетровській та інші в Запорізькій областях", - зазначив Костін.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.