Чим довший радіус дії ракет, які передадуть Україні, тим коротшою буде війна, - Кулеба

Чим довший радіус дії ракет, які передадуть Україні, тим коротшою буде війна, - Кулеба

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що чим довший радіус дії ракет, які передадуть партнери Україні, тим коротшою буде війна проти росії.

Про це повідомила пресслужба зовнішньополітичного відомства з посиланням на заяву Кулеби на першій у 2024 році Раді міністрів закордонних справ ЄС. Міністр закликав Євросоюз збільшити та прискорити військову підтримку України на тлі ескалації повітряного терору з боку росії.

За його словами, зміцнення протиповітряної оборони залишається пріоритетом для українців.

“Патріоти”, “NASAMS”, IRIS-T та SAMP-T - це абревіатури, які рятують цілі міста та тисячі людських життів. Закликаю також прискорити постачання артилерійських снарядів, дронів усіх типів і далекобійних ракет із радіусом у 300+ кілометрів. Чим більше снарядів, тим менші втрати; чим довший радіус, тим коротшою буде війна”, - наголосив Дмитро Кулеба.

Під час зустрічі очільник МЗС також заявив про те, що Україна очікує на швидкі кроки у першій половині 2024 року, аби відкрити переговори про вступ до ЄС, схвалення переговорної рамки та проведення першої міжурядової конференції. Також він наголосив на збільшення постачання зброї від ЄС, затвердженні довгострокової програми підтримки, конфіскації активів росії і припинення постачання до рф критичних компонентів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, виробник крилатих ракет Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет для Німеччини у разі постачання Україні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.