"Чорні запорожці" показали "запальне" відео знищення чергового "Сонцепьоку"

Сили оборони України видовищно перетворили на брухт чергову важку вогнеметну систему ТОС-1А "Сонцепьок" на полі бою. Учасники "запальної вечірки" опублікували кадри бойової роботи, здійсненої напередодні, 6 грудня.

На оприлюдненому Сухопутними силами ЗСУ відео продемонстрована робота воїнів 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців (72 ОМБр) спільно з бійцями 74-го окремого розвідбатальйону. 

"Так склалось історично, що до хороших діток приходить Миколайчик, а до "поганих хлопчиків" Чорні Запорожці та 74 ОРБ. І от що буває...", - прокоментували в 72 ОМБр.

Згідно з кадрами знищення вогнеметної системи відбулось із застосуванням  FPV-дронів.

Нагадаємо, упродовж листопада втрати ворога в живій силі в смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця", яка охоплює Харківський, Ізюмський, Лиманський, Лисичанський, Курахівський, Куп'янський, Бахмутський та Вугледарський відтинки фронту, склали майже 11 000 бійців. Також ЗСУ знищили за місяць понад 1100 одиниць техніки. Лише за минулу добу на Лимано-Куп'янському напрямку Силам оборони України вдалося знищити 324 окупанта та утилізувати 37 одиниць військової техніки, зокрема п'ять танків та чотири БМП-2. На Таврійському напрямку українські захисники 6 грудня знищили 513 окупантів та 45 одиниць військової техніки, зокрема шість танків самохідний міномет "Тюльпан".

Як писав "Ми-Україна" раніше, в цілому за підсумками бойової доби 6 грудня втрати окупаційної армії рф у війні в Україні збільшились на ще понад 1100 солдатів. Українські оборонці також ліквідували 18 танків, 26 бойових броньованих машин, понад два десятка артилерійських систем та більш як 30 дронів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.