Чотири ворожих кораблі в Чорному морі: чи є ракетоносії

Чотири ворожих кораблі в Чорному морі: чи є ракетоносії

У басейні Чорного моря станом на ранок суботи, 6 січня, службу несуть чотири російських кораблі. Суден, споряджених високоточним озброєнням серед них нема, інформує ВМС ЗСУ. 

В акваторію Азовського моря противник вивів один корабель, носії "Калібрів" відсутні. 

У Середземномор'ї чергують три ворожі судна, два них споряджені крилатими ракетами. Ймовірний залп складає до 16 ракет. 

Як відомо, напередодні росіяни утримували на бойовому чергуванні в Чорному морі одразу вісім кораблів, два з яких були споряджені ракетами "Калібр". Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк наголосила, що рівень небезпеки з моря визначався як "надзвичайно високий".

Нагадаємо, останні два дні в окупованому Криму гучно та тривожно. 4 січня вибухи лунали у Севастополі, Євпаторії, Балаклаві та в районі мису Фіолент, ЗСУ підтвердили ураження пункту з'єднання російських окупаційних військ та складу БК. У Силах оборони півдня додали, що під час атаки у Севастополі також зазнала серйозних пошкоджень система оборони окупантів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в мережі з'явились чутки щодо того, що у результаті українських ударів по військових об'єктах в Криму міг постраждати чи загинути начальник російського генштабу Валерій Герасимов. У ГУР МО ці дані прокоментували.

Головне