Cитуація на кордоні: Фінляндія відмовляється від переговорів з росією

Cитуація на кордоні: Фінляндія відмовляється від переговорів з росією

Фінляндія не буде вести переговори з керівництвом росії щодо ситуації на східному кордон, якщо російська федерація не припине війну на території України. Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо.

Відомо, що уряд Фінляндії не має наміру вести переговори з рф щодо ситуації на кордоні, де Гельсінкі закрив пункти пропуску у відповідь на зростання міграційного тиску та причетності до нього російських прикордонників.

Орпо додав, що країна не буде сприяти таким переговорам, і ця ситуація не зміниться, поки не закінчиться війна в Україні.

"Ми готові обговорювати на дипломатичному рівні. З рф немає жодних політичних дискусій відтоді, як вона вторглася в Україну", - наголосив прем’єр.

Зазначається, що у 2016 році аналогічна ситуація на східному кордоні була вирішена шляхом переговорів з президентом росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, що Фінляндія закрили ще три пункти пропуску на кордоні з росією, залишився лише один. Це зробили через зростання міграційного тиску та причетності до цього російських прикордонників.

Як повідомляли "Ми-Україна", Фінляндія призупинила роботу всіх пунктів пропуску на спільній з росією ділянці кордону, окрім одного. Виняток було зроблено для найпівнічнішого КПП Раджа-Йосеппі, який розташовується в фінській частині Лапландії.

Головне