ДБР: Нещасний випадок вважають основною версією загибелі помічника Залужного

ДБР: Нещасний випадок вважають основною версією загибелі помічника Залужного

Нещасний випадок, через необережне поводження зі зброєю, вважають основною версією загибелі помічника Валерія Залужного.

Проте розглядають ще три версії того, що сталося: убивство на замовлення російських спецслужб, убивство на ґрунті неприязних стосунків і замах на навмисне вбивство. Про це повідомляє ДБР.

У ДБР розпочали досудове розслідування. 

За словами радника з комунікацій ДБР, є версія про умисне вбивство Частякова, вчинене на ґрунті неприязних відносин, помста чи ревнощі з боку колег по службі.

Ще однією версією події Сапьян назвала замах на умисне вбивство іншого військового вищого офіцерського складу апарату головнокомандувача ЗСУ.

Сапьян наголошує, що основною версією наразі є нещасний випадок.

Нагадаємо, під Києвом внаслідок вибуху загинув помічник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. Його 13-річного сина також було важко травмовано. Наразі дитина перебуває під наглядом лікарів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, поліція продовжує дотримуватись версії про те, що помічник головнокомандувача ЗСУ Геннадій Частяков загинув внаслідок необережного поводження з гранатою, а не замаху чи диверсії. 

"Граната, яка вибухнула, була подарунком. І у нас уже є свідчення цієї особи, яка подарувала цей презент. Він був у вигляді коробки, всередині знаходилась пляшка алкоголю та шість гранат. Як говорить сам ймовірний підозрюваний (процесуальний статус йому не визначений, у побутовому сенсі цього слова), він подарував ці гранати колезі, зауваживши, що гранати є дійсно бойові, щоб він звернув на це увагу. Але, очевидно, всерйоз ці слова не сприйняв загиблий, і, на жаль, маємо таку жахливу трагедію. 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.