До Києва прибула двопартійна делегація Конгресу США на чолі з главою комітету з розвідки

До Києва прибула двопартійна делегація Конгресу США на чолі з главою комітету з розвідки

До Києва у п'яницю, 9 лютого, прибула двопартійна делегація Конгресу США на чолі з главою комітету з розвідки Майком Тернером.

Про це повідомила пані посол США в Україні Бріджит Брінк на своїй сторінці у соціальній мережі X. За її словами, до української столиці у п'ятницю прибули голова комітету Конгресу США з питань розвідки, республіканець Майкл "Майк" Тернер, конгресмени-республіканці Френч Хілл, Зак Нанн та демократи Джейсон Кроу та Ебігейл Спанбергер.

Вона оприлюднила фотографії з американськими посадовцями на пероні київського вокзалу.

"Рада вітати в Києві двопартійну делегацію Конгресу США на чолі з головою комітету з питань розвідки Палати представників Майком Тернером, включно з Френчом Хіллом, Джейсоном Кроу, а також Ебігейл Спанбергер та Заком Нанном", - йдеться в дописі пані посол.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, Сенат США схвалив допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів США. Законопроєкт набрав потрібні 60 голосів сенаторів. При цьому сенатори наразі тільки набрали достатньо голосів для розгляду законопроєкту в Палаті представників. Голосування, найімовірніше, відбудеться наступного тижня, 12-18 лютого.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки продовжують надавати Україні військову допомогу. Зокрема йдеться про ракети для систем протиповітряної оборони. Попри обмежене фінансування та деякі відкладені можливості певну допомогу Україні США все ж надають, заявив речник Пентагону Пет Райдер.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.