До початку опалювального сезону в "Дію" додадуть інформацію про "пункти незламності"

До початку опалювального сезону в

До початку опалювального сезону в застосунок "Дія" додадуть інформацію про "пункти незламності". Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, це має бути "зручний сервіс", де зберуть дані про кожен пункт, його розташування і наявність необхідного обладнання для забезпечення світла, тепла й зв’язку.

Зараз Київ готується до розгортання "пунктів незламності". З минулого року в усіх районах продовжують функціонувати 20 таких пунктів.

Коли саме відкриють "пункти незламності", у КМДА поки не повідомляють, але зазначають, що 462 пункти перебувають у режимі готовності.

У 2022 році в Києві працювало 1011 пунктів обігріву. Більшість, 767, підготувала міська влада, ще 244 – ДСНС та приватні структури.

Нагадаємо, російська армія вранці 21 вересня вперше за останні пів року атакувала український енергетичний об’єкт, заявив голова Міненерго Герман Галущенко. Міністр розповів, що в Україні ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури вже на фінішній прямій та додав, що вона дійсно була “найскладніша” в історії держави. До старту опалюваного сезону енергосистема буде готова повністю, як з точки зору генерації, так і – з передачі електроенергії.

Очільник енергетичного відомства Галущенко наголосив, що на сьогодні важко оцінити масштаби майбутніх ударів, “будемо це робити по ходу атак”.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що наша ППО в ніч проти 21 вересня непогано відпрацювала. На питання про те, чого добивається ворог, Юрій Ігнат нагадав про вчорашню атаку на Кременчуцький нафтопереробний завод.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.