Допомогу Україні Сенат може розглянути наступного тижня

Допомогу Україні Сенат може розглянути наступного тижня

Американський законодавець від Республіканської партії Мітч Макконнелл заявив, що Сенат може розглянути фінансування допомоги України від США наступного тижня. Про передає видання The Hill.

Лідер республіканців Мітч Макконнел заявив під час спілкування з журналістами, що хоча порядок денний у Сенаті контролює більшість демократів, учасники переговорів опублікують угоду стосовно безпеки кордонів за кілька днів.

"Я припускаю, що ми, найімовірніше, розглянемо це питання в Сенаті наступного тижня. Ми сподіваємося отримати пакет заходів, що заслуговують на довіру, щодо кордону", - зазначив він.

Також він стверджує, що республіканські законодавці не повинні втратити можливість ухвалити пакет законів, спрямованих на усунення загроз національній безпеці, реформування законодавства про притулок і повноважень адміністрації щодо висилки мігрантів із країни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Норвегія виділила понад 190 млн доларів на виробництво артилерійських боєприпасів та збільшення своїх виробничих потужностей оборонної промисловості. Також країна має намір покрити певні потреби України.

Про це повідомила пресслужба норвезького уряду. Як зазначається, війна в Україні призвела до різкого зростання попиту на боєприпаси.

"Уряд збільшить фінансову підтримку норвезької оборонної промисловості з метою нарощування виробництва боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.