Дві системи ППО, 44 танки та майже 250 окупантів: результати Армії дронів за тиждень

Дві системи ППО, 44 танки та майже 250 окупантів: результати Армії дронів за тиждень

Протягом тижня Арії дронів вдалось знищити дві системи протиповітряної оборони російських окупантів, 44 танки та майже 250 солдатів армії загарбників.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

За словами міністра, минулого тижня українські підрозділи БпЛА також вразили ще 65 бойових броньованих машин, 8 самохідних артилерійських установок, 33 гармати, 59 вантажівок та спецтранспорту, 10 одиниць радіотехнічного обладнання, 10 мінометів (ПТРК, кулеметів тощо), дві реактивні системи залпового вогню, 258 опорних пунктів, 3 склади та 249 російських окупантів.

Також у понеділок, 15 грудня, стало відомо, що в Україні розробили бронепробивний боєприпас для FPV-дронів. Він стане ефективним проти легкоброньованої техніки (САУ, БМП, БТР), що захищена протикумулятивними та протидроновими засобами.

В "Армії дронів" зазначили, що цей боєприпас кріпиться до FPV-дрону за допомогою нейлонових хомутів.

Нагадаємо, російські окупаційні війська за перші два тижні 2024 року скинули на Авдіївку близько 250 авіабомб. Армія рф частіше почала атакувати місто. У місті наразі живе 1131 особа, евакуація досі триває.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у грудні минулого року російські загарбники випустили по Україні 780 дронів-камікадзе типу Shahed. Відомо, що за місяць росіяни виготовляють близько 330 - 350 ударних дронів. росія організувала дві виробничі лінії у місті Єлабуґа, де збирає ударні безпілотники із власних та завезених елементів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.