Ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні, - ДБР

Ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні, - ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в незаконному збагаченні ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрію Наумову. Про це повідомляють ДБР.

У колишнього посадовця виявили необґрунтованих активів на суму 32,7 мільйона гривень.

Мова про:

  • автомобіль Toyota Land Cruiser 200 вартістю майже 2,3 мільйона гривень;
    зареєстрованого на батька дружини;
  • автомобіль BMW X6 вартістю 116 000 євро , зареєстрованого на дружину;
  • майже 593 000 євро та понад 120 000 доларів;
  • два смарагди вартістю понад 6500 євро кожен.

У ДБР додали, що раніше цей же посадовець отримав підозру у привласненні майна, а також підозру в шахрайському заволодінні понад 3,2 мільйони гривень під час його перебування на посаді керівника державного підприємства впродовж 2019-2021 років.

Посадовця оголосили у міжнародний розшук. За це йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, японський посадковий модуль SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) спромігся пережити ще одну місячну ніч, хоча науковці не очікували, що він прокинеться і після першої. Апарат просто не розрахований на "виживання" в настільки суворих умовах, говорять в Японському космічному агентство (JAXA), передає CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Чехія не повертатиме українців призовного віку на батьківщину у разі прийнятті нового закону про мобілізацію. Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.