Енергообʼєкти в Україні отримали три рівні захисту

Енергообʼєкти в Україні отримали три рівні захисту

Уряд поділив на три рівні захист обʼєктів енергетичної інфраструктури. Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Перший рівень буде відповідатиза спорудження габіонів. Таким чином захищені 90 обʼєктів у 21 області від уламків дронів і ракет.

Другий рівень – це захист від дронів і шахедів. Будують бетонні конструкції навколо основної мережі "Укренерго". Так захищені 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях.

Третій – це захист від ракет. Захищають 22 підстанції від прямого влучання ракетами.

Нагадаємо, спеціальну структуру для інтеграції західних винищувачів F-16 в Україні створили при Міністерстві оборони. Про це повідомив генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Він наголосив, що вже представив концепцію цієї структури західним партнерам у Копенгагені.

"На крок ближче до інтеграції F-16 в Україні. Прийняв участь у конференції за участю західних партнерів у Копенгагені (Данія), де представив концепцію - спеціально створеної при Міністерстві оборони України структури, основною метою якої є організація всебічного забезпечення неперервного процесу інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України", - зазначив Павлюк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Пентагон має намір забезпечити Україну запчастинами для сучасних винищувачів F-16. Крім того, Сполучені Штати вже залучені до навчань українських пілотів на цих літаках.

 

Головне