Ердоган заявив, що Ізраїль це "терористична держава"

Ердоган заявив, що Ізраїль це

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову розкритикував Ізраїль та його дії у секторі Гази, і назвав його "терористичною державою". Про це пише видання Times of Israel.

Спілкуючись з членами своєї партії Ердоган заявив, що Туреччина повинна втрутитися у конфлікт Ізраїля та Гази і притягнути до відповідальності політичних та військових лідерів Ізраїля.

"Ізраїль реалізує стратегію повного знищення Гази та її людей, - заявив Ердоган. - Я відкрито кажу, що Ізраїль є терористичною державою".

При цьому президент Туреччини назвав терористів ХАМАС "бійцями опору", які нібито намагаються захистити свої землі та людей.

Видання наголошує, що заяви Реджепа Таїпа Ердогана щодо конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом стають дедалі гучнішими. Раніше Ізраїль був регіональним союзником Туреччини. Проте все змінилося з приходом Ердогана до влади та рейдом ізраїльських командос у 2010 році на корабель "Маві Мармара", що прямував у Газу. Тоді загинули 10 турецьких активістів. 

У серпні минулого року Ізраїль та Туреччина оголосили про повне відновлення дипломатичних відносин. Однак після нещодавньої відмови Ізраїля погодитися на припинення вогню у Газі Анкара заявила, що відкликає свого посла в Ізраїлі для консультацій.

Як повідомляли "Ми-Україна", турецька влада звернулась до одного з ватажків терористичного угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханії з проханням покинути територію країни разом зі своїми підлеглими.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.