Фінансування буде більше: в Міноборони оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд

Фінансування буде більше: в Міноборони оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд

У Міністерстві оборони України оголосили про новий підхід до будівництва фортифікаційних споруд. Фінансування на їхнє обладнання буде збільшено.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України в Telegram-каналі. Як зазначається, Кабінетом міністрів було схвалено розроблену Міністерством оборони Постанову. Вона розширює перелік держорганів, які можуть закуповувати товари, роботи та послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. 

Раніше таку функцію виконували ОВА, але тепер замовниками будуть виступати Міноборони, Державна спеціальна служба транспорту і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. Таким чином будівництво оборонних споруд будуть забезпечувати не коштом бюджетної програми, а з видатків державного та місцевих бюджетів тощо, які не заборонені законом.

Відтепер планується удосконалити процес фінансування будівництва через виплати авансу обсягом до 70% вартості робіт згідно з угодою. Будівельники зможуть будувати споруди швидше і там, де це необхідно, зокрема, в небезпечних місцях.

У Постанові також закріпили єдиний підхід у проєктних рішеннях, які стосуються побудови. До цього моменту фортифікаційні споруди зводилися несистемно. Для всіх об'єктів застосовуватимуться ті самі:

  • технічні специфікації;
  • архітектурні та інженерні рішення;
  • безпекові вимоги.

Генштаб буде вирішувати кількість та місця будівництва сховищ. Будуть враховані пропозиції військового командування на місцях, що врахує особливості ситуації на всіх напрямках фронту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під час ракетної атаки на пологовий будинок у Дніпрі там було 12 породіль та четверо новонароджених. Пацієнтки та співробітники медичного закладу цілі, адже щойно пролунала повітряна тривога, лікарі перевели всіх до укриття.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.