Фінляндія вчергове надасть Україні військову допомогу: що відомо

Фінляндія вчергове надасть Україні військову допомогу: що відомо

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо розповів, що Фінляндія вчергове надасть Україні новий пакет військової допомоги. Про це інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Результатом сьогоднішнього дня стало більше взаєморозуміння і ще більш об'єднана, ще сильніша підтримка України. Фінляндія зробила свій внесок. Зараз ми готуємо наш 21-й пакет допомоги, який складається з озброєння", - зазначив Нііністьо.

Він наголосив, що країна подвоює виробництво боєприпасів. Європі потрібно серйозно поставитися до промислового виробництва озброєння і Фінляндія робить для цього все можливе.

"Зараз ми подвоюємо виробництво боєприпасів, щоб бути більш підготовленими до майбутнього. На жаль, часи змінилися. Ми більше не живемо в Європі, яка завжди живе в мирі та безпеці", - наголосив президент Фінляндії.

Він висловив повну підтримку "Формулі миру" Володимира Зеленського. Глава української держави подякував колезі за підтримку.

"Дякую за 21-й пакет оборонної допомоги для наших воїнів, а також за подвоєння виробництва артилерійських боєприпасів у Фінляндії. Ця підтримка має вирішальне значення не лише для нашої свободи, але й для інших європейських країн, які мають спільний кордон з Росією і розуміють, чим є ця загроза", - висловився Зеленський.

Нагадаємо, що усі країни-члени Саміту країн Північної Європи висловили всебічну підтримку Україні та повідомили про передання допомоги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія оголосила про додаткову допомогу Україні. Зокрема, країна виділить 1,8 млрд доларів до кінця цього року та надасть допомогу на початку наступного року.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.