Фінляндія закрила чотири пункти пропуску на кордоні з рф

Фінляндія закрила чотири пункти пропуску на кордоні з рф

Фінляндія закрила чотири пункти пропуску (Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Нійрала) на кордоні з росією вранці суботи, 18 листопада, через стрімке зростання кількості мігрантів, яких російська влада пропускає без необхідних документів.

Про повідомляє видання Yle.

Фінське прикордонне агентство оголосило про закриття чотирьох КПП на південному сході країни, що прилягає до рф. У регіоні залишиться лише один залізничний переїзд.

Гельсінкі звинувачує російську владу в наданні допомоги мігрантам у перетині кордону з метою подачі на притулок у країні ЄС. Тепер такі заяви щодо надання притулку будуть розглядатися двома прикордонними постами Салла і Вартіус, розташованими за сотні кілометрів на північ.

Кількість незадокументованих шукачів притулку на південному сході Фінляндії знову значно зросла. Влада за останню добу оголошувала цифру у 163 заяви, що вдвічі більше, ніж за весь попередній тиждень.

Внаслідок великої кількості осіб, що намагалися перетнути кордон, траплялися інциденти.

У Нііралі вечором у п'ятницю в одного з мігрантів, який намагався прорватись через кордон, застосували газ. Також були випадки, коли групи шукачів притулку організовано прибували до пунктів перетину на велосипедах.

Нагадаємо, Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги. Зеленський висловив подяку фінському президенту Саулі Нііністьо та уряду країни за рішення про надання нового пакету військової допомоги.

Наразі, як зазначив глава української держави, військова допомога від Фінляндії вже оцінюється в 1,5 млрд євро від початку повномасштабного вторгнення рф. За словами Зеленського, така допомога з боку країни-партнерки зміцнює не лише Україну, але й безпеку самої Фінляндії та решти держав у Європі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Запоріжжі від повторного удару ракетами загинули двоє рятувальників.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.