Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні з росією

Фінляндія закрила пункти пропуску на кордоні з росією

Уряд Фінляндії у четвер, 14 грудня, вчергове вирішив закрити пункти пропуску на кордоні з рф. Про це повідомляє міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен, інформує Yle.

За її словами, одразу після відкриття прикордонних пунктів "Ваалімаа" і "Нійрала" туди почали прибувати шукачі притулку.

Відомо, що протягом дня до "Ваалімаа" прибуло понад 50 людей. Переважно, це були переважно молоді чоловіки із Сомалі та Сирії.

"Здається, сталося саме так, як ми й боялися, тобто практично відразу почався інструменталізований в'їзд, підштовхування і заохочення людей перетинати кордон і просити пошуку притулку", - зазначила Пуурра. 

Зазначається, що прикордонні пункти відкрили в четвер, 14 грудня, Інші прикордонні пункти на сході залишаються закритими. 

Нагадаємо, що Фінляндія прийняла рішення тимчасово припинити роботу останнього діючого пункту пропуску на кордоні з росією протягом найближчих двох тижнів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, влада міста Турку в Фінляндії проголосували за викуп колишньої офісної будівлі генерального консульства росії за 1,6 мільйона євро.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.