Фінляндію та Швецію накрили морози: температура впала до -40°C

Фінляндію та Швецію накрили морози: температура впала до -40°C

У Фінляндії та Швеції у вівторок, 2 січня, були зафіксовані найнижчі температури за зиму. Стовпчики термометрів опустились по позначки у - 40 градусів за Цельсієм. Сильні похолодання охопило весь скандинавський регіон, пише The Independent. 

Так, на півночі Швеції - у містечку Ніккалуокті - термометр вранці показав мінус 41,6°C. 

"Це найнижча температура, яка спостерігалася у нас цієї зими", - сказав метеоролог Нільс Холмквіст.

У Фінляндії рекордний мороз зими 2023-2024 років був зафіксований у північно-західному місті Юлівієска, де 2 січня температурний показник опустився до - 37,8°C. Метеоінститут країни опублікував попередження про суттєві холоди, які спостерігатимуться упродовж всього поточного тижня. Фахівці спрогнозували, що в деяких частинах Фінляндії температура опуститься до -40°C.

Несприятливі погодні умови вплинули на транспортне сполучення по всьому регіону. У Фінляндії  сталися збої в русі поїздів. Шведські залізничні оператори заявили, що похолодання викликало серйозні проблеми для залізничного руху на арктичній півночі. Норвегія тимчасово перекрила рух ділянкою автодороги E18 через погодні умови, а у Данії через сильний вітер закрили рух ключовим мостом для авто з легкими причепами. 

Нагадаємо, у листопаді хвиля спеки, яка накрила велику частину території Бразилії, стала причиною рекордного зростання температурних показників у місті Ріо-де-Жанейро

Як писав "Ми-Україна" раніше, в останньому звіті Lancet Countdown науковці заявили, що глобальне потепління матиме катастрофічний вплив на населення планети та поставить під загрозу виживання мільярдів людей по усьому світу.

 

 

 

 

Головне