Фітьо назвав поголів'я окупантів на Куп'янському напрямку

Фітьо назвав поголів'я окупантів на Куп'янському напрямку

На Харківському напрямку на сьогодні перебуває близько 200 000 російських бійців, орієнтовно 44 000 - них стоять на Куп'янському відтинку фронту. Відповідні дані в ефірі марафону "Єдині новини" озвучив керівник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗС України Володимир Фітьо.

"Ми контролюємо поголівʼя окупантів на будь-якому напрямку в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця". Загалом по нашій смузі відповідальності зафіксовано близько 200 000 окупантів. Саме на Купʼянському напрямку - близько 44 000", - зазначив він. 

Фітьо додав, що в окупантів на Харківському напрямку проблем з особовим складом немає. Ворог постійно підтягує резерви для поповнення втрат, а також проводить ротації. 

"На Лимано-Куп'янському напрямку було відбито 11 атак - це Синьківка, Табаївка, Терни та Серебрянське лісництво. Ворог акивно вчора застосовував свою авіацію - винищувальну та бомбардувальну, використовував гелікоптери вогневої підтримки. Було використано 38 дронів-камікадзе по українських позиціях та здійснено 679 обстрілів. Дуже активно застосовується артилерія, у ворога дефіциту снарядів та гармат немає. На цьому напрямку - 289 окупантів вбитими та пораненими, двох - взято в полон. Знищено 22 одиниці військової техніки, серед яких танк три БМП та одна ББМ", - розповів він.

Противник активно застосовує військову техніку для підтримання штурмових дій піхоти.

Фітьо укотре повторив, що Табаївку ворог не взяв. Біля населеного пункту тривають бої, а "усі заяви про нібито захоплення цього села не відповідають дійсності". До того ж минулої бойової доби росіяни там зазнали суттєвих втрат.

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Російські війська намагалися наступати на восьми напрямках. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 29 січня сукупні втрати армії рф у війні проти України збільшились ще на 960 бійців. Сили оборони України також знищили 10 танків, майже три десятки бойових броньованих машин, 31 артилерійську систему та літак.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.