Франція не планує найближчим часом відправляти війська в Україну, — Макрон

Франція не планує найближчим часом відправляти війська в Україну, — Макрон

Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю порталу Novinky.cz і газеті Právo.

Таким чином він відреагував на шквал міжнародної реакції на попереднє висловлювання про війну в Україні: "У відповідь на питання, яке мені поставили про відправку військ, я сказав, що нічого не виключено", - уточнив Макрон.

"Це не означає, що ми розглядаємо можливість відправки французьких військ в Україну в найближчому майбутньому, але це означає, що ми відкриваємо дебати і думаємо про все, що може бути зроблено для підтримки України, особливо на українській території", - додав Макрон.

Учасники зустрічі в Парижі домовилися про п'ять напрямків, у яких хочуть зробити більше: кіберзахист, спільне виробництво військової техніки в Україні, безпека країн, яким безпосередньо загрожує наступ росії в Україні, особливо Молдови, здатність підтримувати Україну на кордоні з Білоруссю й операції з розмінування.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу і призначив на його місце Олександра Яковця. Цю інформацію опублікували на сайті глави держави.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.