Франція планує відправити гуманітарну допомогу палестинцям

Франція планує відправити гуманітарну допомогу палестинцям

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про намір своєї країни організувати невдовзі чартерний рейс з наданням термінової гуманітарної допомоги на користь палестинського населення сектору Гази.

Цю інформацію Макрон опублікував у своєму Twitter-акаунті.

За словами французького президента, Париж "планує організувати спеціальний рейс з наданням невідкладної гуманітарної допомоги палестинцям, як тільки це буде можливо.

"Таким чином, ми сприятимемо зусиллям Єгипту, підтриманим Сполученими Штатами, завдяки відкриттю пропускного пункту "Рафах", - додав він.

Контрольно-пропускний пункт "Рафах" на кордоні з Єгиптом є єдиним пунктом пропуску до сектору Гази, який не перебуває під контролем Ізраїлю. Протягом довгого часу Єгипет обмежував переміщення там з міркувань безпеки та боячись потоку палестинських біженців.

Враховуючи блокаду сектору з боку Ізраїлю, яка була введена як відповідь на дії угруповання ХАМАС, Єгипет у цьому тижні згодився на відкриття контрольно-пропускного пункту "Рафах". У Сполучених Штатах в п'ятницю було оголошено, що очікується його відкриття протягом 48 годин.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, переговори з ХАМАСом щодо звільнення 50 заручників провалились.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.