Франція відправить Лівану десятки одиниць броньованої техніки

Франція відправить Лівану десятки одиниць броньованої техніки

Французьке оборонне відомство оголосило про своє рішення передати Збройним силам Лівану бронетехніку. Як пише Reuters, в Міноборони країни пояснили це рішення потребою у посиленні ліванської армії на тлі загострення напруги між Ізраїлем та "Хезболлою". 

"Ми продовжуватимемо партнерство в галузі військової техніки, зокрема у сфері перевезення військ, захищених бронетехнікою, що є ключовим моментом для підтримки патрулювання. Наша підтримка армії Лівану розрахована на довгострокову перспективу, хоч би якими були нинішні труднощі", - заявив французький міністр оборони Себастьєн Лекорню. 

Окрім того, Ліван отримає від Франції медикаменти.

Як відомо,  у складі Тимчасових сил ООН у Лівані перебуває близько 700 французьких військових. 

Ліванська парамілітарна ісламістська організація "Хезболла", яка одночасно є і політичною партією, має величезний вплив на країну. Лідери Лівану остерігаються, що локальні зіткнення та взаємні обстріли Ізраїля та угруповання можуть, цілком ймовірно, перерости у масштабний конфлікт.

Нагадаємо, напередодні ввечері ЦАХАЛ заявив про повне оточення міста Газа та розділення площі населеного пункту на дві частини - південну та північну. Ізраїльські медіа написали, що Армія оборони увійде в Газу упродовж наступних 48 годин. Облога Гази відбулася на тлі застережень, які Сполучені Штати адресували ліванській "Хезболлі" та Ірану. У Вашингтоні чітко висловились щодо своєї готовності втрутитися у хід бойових дій у разі їх вступу у конфлікт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю за минулу бойову добу завдали ураження по щонайменше 450 об'єктах угруповання ХАМАС в Секторі Гази, а також захопили під свій контроль опорний пункт бойовиків

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.