Friendly fire: російський Су-34 "впустив" бомбу на Бєлгород (ФОТО, ВІДЕО)

Friendly fire: російський Су-34

У четвер, 20 квітня, увечері на російському прикордонні - в обласному центрі Бєлгородської області - було дуже гучно. Вибух бомби у Бєлгороді стався внаслідок "позаштатного сходження авіаційного боєприпасу" з борту російського винищувача-бомбардувальника Су-34, що пролітав над містом.

Таке пояснення навели в Міноборони рф.

На місці влучання снаряда утворилась вирва радіусом 20 м. За даними губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, внаслідок події є постраждалі.

"За попередніми даними, є двоє постраждалих: жінку з черепно-мозковою травмою в стані середнього ступеня тяжкості доставлено до міської лікарні №2. Другу жінку з саднами - від госпіталізації відмовилася, вся необхідна медична допомога надана на місці", - розповів він.

Від вибуху постраждали житлові будинки та автомобілі поблизу місця падіння снаряда.

"Руйнування виявлено у 4 квартирах багатоквартирного будинку. По будинку буде проведена експертиза, якщо пошкоджена стіна, що несе, будемо відселяти весь під'їзд. Також пошкоджено 4 автомобілі", - розповів Гладков.

На місці вибуху тривають слідчі дії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у п’ятницю, 21 квітня, уночі відбулась чергова атака Києва дронами. Востаннє росіяни застосовували безпілотники для завдання ураження по столиці 25 днів тому. Окупанти, найбільш ймовірно, запустили по Україні іранські “шахеди” з нової партії, яку нещодавно отримали.

Силами українських оборонців на підльоті до столиці збито “близько восьми ворожих цілей”. Як відомо наразі, обійшлося без людських жертв та руйнувань

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.