Глава МЗС Польщі Сікорський до Папи Римського: Можна заохотити Путіна вивести війська з України

Глава МЗС Польщі Сікорський до Папи Римського: Можна заохотити Путіна вивести війська з України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звернувся до Папи Римського Франциска після його заяви  щодо переговорів у війні рф проти України. Про це повідомив глава МЗС Польщі.

Так Радослав Сікорський відреагував на заяву Папи Франциска, що Україна "повинна мати мужність підняти білий прапор" і піти на переговори.

Він зазначив, що якби президент рф вивів свої війська з України, "мир настав би негайно без потреби в переговорах".

"Як щодо того, щоб для балансу закликати Путіна набратися мужності і вивести свою армію з України?", – зазначив Сікорський.

Нагадаємо, глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук прокоментував скандальну заяву Папи Римського про "білий прапор". Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Японія та США обговорюють співпрацю у сфері військової техніки з метою надати Україні більшу кількість боєприпасів. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Йдеться про збільшення можливостей для ремонту американських військових кораблів і винищувачів у Японії, а також про надання Україні більшої кількості боєприпасів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.