Голова Міноборони Німеччини прибув до Києва

Голова Міноборони Німеччини прибув до Києва

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прибув до Києва з неоголошеним візитом. Він приїхав до столиці рано вранці, 21 листопада, на потязі.

Про це повідомляє ntv.de.

Протягом дня він планує провести зустрічі з українським колегою Рустемом Умеровим та президентом Володимиром Зеленським.

Основними темами візиту є питання навчання українських солдатів та військової допомоги. Цей візит також має підтвердити підтримку України з боку Німеччини. У програму входить урочисте покладання вінків на Майдані, де десять років тому розпочався Євромайдан, а також відвідування українського військового полігону.

Це вже другий візит Пісторіуса до Києва після того, як він очолив посаду міністра оборони у січні цього року. Попередній візит в Україну він здійснив у лютому.

Напередодні Київ також відвідав голова Пентагону Ллойд Остін.

Нагадаємо, Україна отримає від Сполучених Штатів Америки новий оборонний пакет. До нього увійде більше артилерії, зокрема снарядів, яких потребує українське військо, повідомив президент України Володимир Зеленський. Він також розповів про свою зустріч з Ллойдом Остіном.

Згодом Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров зустрілись з міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном у Києві.

Варто додати, що Ллойд прибув в Україну напередодні засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", яке заплановано на 22 листопада.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі запустили по Україні п’ять ракет та 11 "Шахедів".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.