Готувала ракетний удар по Одесі "в обхід" ППО: СБУ затримала ворожу агентку

Готувала ракетний удар по Одесі

Контррозвідка Служби безпеки затримала російську агентку, яка готувала повітряну атаку російської федерації на цивільну інфраструктуру в місті Одеса.

Про це пише пресслужба СБУ.

Для того, щоб "обійти" українські засоби ППО під час наступу, окупаційні війська дали вказівку своїм поплічникам визначити місця розташування систем ППО в центрі регіону.

Насамперед окупантів цікавили координати зенітно-ракетних комплексів на українському узбережжі.

Також загарбники хотіли з'ясувати, чи є в місцевих портах військові кораблі, обладнані системами протиповітряної оборони.

Цю інформацію окупанти планували "врахувати" під час підготовки нових атак на місто, зокрема із застосуванням крилатих ракет та безпілотників-камікадзе типу"Шахід".

СБУ вчасно викрила плани ворога та недопустила їх реалізації.

До затримання російської агентки всі її злочинні дії були покроково зафіксовані з "перших кроків" розвідувальної операції.

Це дозволило завчасно поінформувати командування Сил оборони про нову загрозу повітряних ударів та підготуватися до захисту.

У процесі фіксації розвідувально-підривної діяльності ворожої розвідки СБУ встановила її російського куратора. Ним виявився керівник розвідувальної групи одного з російських військових угруповань, що дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

Встановлено, що у січні цього року агресор дистанційно вербував одеситів як ідеологічних прихильників рашизму.

Слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку Сили оборони ліквідували майже 400 окупантів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.