Гуменюк про ситуацію на Херсонщині: Правий берег може перепочити

Гуменюк про ситуацію на Херсонщині: Правий берег може перепочити

Дощова погода заважає окупантам, а ЗСУ тим часом продовжують витісняти окупантів. Про це повідомляє начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталію Гуменюк в ефірі "Єдиного марафону".

Керівниця пресцентру ОК "Південь" зазначила, що негода суттєво ускладнила ситуацію для ворога, тому й зменшилася кількість обстрілів. Росіяни втратили можливість опановувати нові позиції, а ЗСУ тим часом вибивають їх зі сталих.

"В нашій зоні відповідальності відчутно те, що з настанням такого періоду дощової погоди, досить стійкого, зменшилась кількість обстрілів. Ворогу складніше опановувати нові позиції, тому що ми вибиваємо їх зі сталих і їм потрібно десь облаштовувати нові. Й поки вони це роблять, трохи правий берег може перепочити", - зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, українським військовим вдалося закріпитися на кількох плацдармах на окупованому лівому березі Дніпра на Херсонщині. Про це повідомили у Морській піхоті ЗСУ.

"У результаті заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії російської федерації, Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо протягом минулої доби здійснило 58 обстрілів Херсонщини. Загарбники випустили по місту Херсон 43 снаряди. Всього ж по області прилетіло 347 ворожих цілей, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його даними, окупанти били по регіону з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; адмінбудівлі та магазин у Херсонському районі; медичну установу, магазин, заправні станції та автомийку у Херсоні.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.