Ігнат оцінив, скільки ще Іл-76 має росія на озброєнні

Ігнат оцінив, скільки ще Іл-76 має росія на озброєнні

Військово-космічні сили рф мають ще близько сотні літаків Іл-76. А відтак втрата одного-двох таких повітряних суден, як і пілотів для агресора не є суттєвими, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

Він додав, що в України такі літаки на озброєнні теж є. До повномасштабної російської агресії українська військово-транспортна авіація базувалася в Мелітополі.

"Це літаки потужні, важкі, по всьому світу літають. Вони перевозять вантажі й військового характеру, й інші. росія має близько сотні таких літаків", - додав Ігнат.

Коментуючи падіння російського Іл-76 на Бєлгородщині 24 січня він зауважив, що "життя пілотів, як і один-два літака не є суттєвою втратою для нелюдського режиму". Для прикладу речник навів ситуацію з маршем ватажка "вагнерівців"Євгена Пригожина на Москву, коли найманці знищили величезну кількість авіації.

"Вони цю історію використовують, щоб якомога більше вплинути на процеси у світі, протистояння у політичних колах, тако зменшити надання Україні допомоги. Навряд чи це їм вдасться", - підсумував Ігнат. 

Нагадаємо, американський Держдеп заявив, що США та Україна спільно працюють над розслідуванням падіння російського Іл-76.

Як писав"Ми-Україна" раніше, в ГУР МО заявили, що наразі росія відкидає можливість створення та роботи міжнародної комісії з розслідування обставин падіння літака Іл-76 над Бєлгородщиною. У відомстві додали, що російська сторона,вочевидь, не змогла продемонструвати на скликаному на запит рф Разбезі ООН докази, які могли б підтвердити їхню версію подій.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.