IT-коаліція надала Україні обладнання на €900 тисяч євро, - Міноборони

IT-коаліція надала Україні обладнання на €900 тисяч євро, - Міноборони

ІТ-коаліція на чолі з Естонією та Люксембургом надала Україні ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання вартістю 900 тисяч євро. Про це повідомили у Міноборони.

Коаліцію очолюють Естонія та Люксембург.

Серед переданого - ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання, вже найближчим часом доставлять підрозділам.

"Передане обладнання покращить зв’язок та можливість планування задач на тактичному рівні. Це один з наших пріоритетів – закрити запити підрозділів, що стосуються зв’язку на фронті. Вдячна партнерам за відповідальність та швидкість у прийнятті рішень", - зазначили у Міноборони.

Ефективна і швидка закупівля відбулася завдяки Агенції НАТО з підтримки та постачання.

Нагадаємо, Італія планує оголосити про девʼятий пакет військової допомоги для України до саміту "Великої сімки", який почнеться 13 червня. Про це повідомляє видання La Repubblica.

Як писали "Ми-Україна" раніше, наліт ударних дронів по аеродрому "Кущевська", здійснений 27 квітня, ймовірно, призвів до того, що росіянам довелось вивезти звідти до 40 літаків різних типів і перекинути їх на декілька інших летовищ, подалі від фронту. Такого висновку дійшло британське оборонне відомства у свіжому розвідувальному звіті. 
 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.