Італія передасть Україні систему ППО SAMP/T у межах нового пакета допомоги, - La Repubblica

Італія передасть Україні систему ППО SAMP/T у межах нового пакета допомоги, - La Repubblica

Італія планує оголосити про девʼятий пакет військової допомоги для України до саміту "Великої сімки", який почнеться 13 червня. Про це повідомляє видання La Repubblica.

Зокрема, українському війську передадуть систему протиповітряної оборони. 

Видання пише, що уряд схвалив вже девʼятий пакет, у який крім ЗРК SAMP/T увійде артилерійське озброєння, зенітно-ракетні комплекси Stinger, та, ймовірно, далекобійні ракети Storm Shadow.

Зазначається, що проти надання відповідної підтримки виступає ультраправа партія "Ліга" на чолі з Маттео Сальвіні, але очікується, що рішення таки набере достатню кількість голосів у парламенті.

Нагадаємо, очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства. Про це повідомило Посольство Великої Британії в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці рф продовжують щоденно тероризувати цивільне населення Харківщини обстрілами та авіаударами. Після полудня ворог завдав удару по Чугуєву, повідомив голова місцевої ОВА Олег Синєгубов.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.