Ізраїль пропонує переселити 2,3 мільйона жителів Гази на Синайський півострів Єгипту

Ізраїль пропонує переселити 2,3 мільйона жителів Гази на Синайський півострів Єгипту

Уряд Ізраїлю пропонує на час війни перемістити 2,3 мільйона жителів сектора Гази на Синайський півострів Єгипту. Каїр засудив це рішення і назвав його посиленням напруженості між країнами, мовляв, Ізраїль хоче зробити Газу проблемою Єгипту. Про це пише AP.

"Ми проти переміщення в будь-яке місце, у будь-якій формі, і ми вважаємо це червоною лінією, яку ми не дозволимо перетнути", — сказав речник президента Палестини Махмуда Аббаса Набіль Абу Рудейне.

На його думку, масове переміщення буде "рівнозначним оголошенню нової війни".

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль не припинить бойових дій та атак у секторі Гази.

"Це поворотний момент для лідерів і націй. Настав час для всіх нас вирішити, чи готові ми боротися за майбутнє надії та обіцянок, чи піддатися тиранії та терору", — заявляє Нетаньягу.

Він запевнив, що країна продовжить воювати. І каже, що необхідно розрізняти вбивство невинних і ненавмисні жертви, які існують під час кожної війни.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала третій етап війни проти радикального ісламістського угруповання ХАМАС у Секторі Гази, що передбачає розширення сухопутної воєнної операції, заявив 30 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.