Ізраїль вночі завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постах "Хезболли" у Лівані (відео)

Ізраїль вночі завдав ударів по об'єктах ХАМАС у Газі та постах

Армія оборони Ізраїлю посилила інтенсивність завдання ударів по Сектору Гази перед прийдешній наземним вторгненням. 

Як пояснив представник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі, кількість авіаційних ударів була збільшена задля того, щоб завдати ураження по більшому числу цілей і таким чином зменшити ризики для ізраїльської армії під час майбутньої наземної операції.

Водночас, коли саме відбудеться анонсоване вторгнення Ізраїлю в Газу нині невідомо. Так офіційний представник ЗС країни Джонатан Конрікус зазначив, що це складне питання. 

"Відповідь, яку я можу дати, полягає в тому, що ми збираємось повністю ліквідувати ХАМАС і повернути наших людей додому... Якби це можна було зробити з повітря… з дуже обмеженим впливом на наші війська та меншою шкодою на землі, це було б чудово. Якби ХАМАС вийшов зі своїх укриттів, які вони ховають під мирними жителями… і повернув би наших заручників, усіх 212 людей, і беззастережно здався б, тоді б війна закінчилася. Якщо вони цього не зроблять, нам, певно, доведеться піти і зробити це", - розповів він.

Також вночі 23 жовтня ЦАХАЛ завдав ударів по південному Лівану, завдаючи ураження по постах бойовиків "Хезболли". Ізраїльські військові відзвітували про удари по "військовому комплексу", наглядовому пункту та озброєнні, яке терористи розмістили на прикордонні. 

Нагадаємо, ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер розповів, що Ізраїлю доведеться знищити ХАМАС, адже наразі це вже питання подальшого існування країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ГУР МО повідомили, що рф завчасно знала про плани ХАМАС напасти на Ізраїль, тому передавала терористам озброєння та навчала арабських терористів на основі досвіду війни проти України.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.