Ізраїль завдав нових ударів по об’єктах "Хезболли" у Лівані

Ізраїль завдав нових ударів по об’єктах

Ізраїль завдав нових ударів по об’єктах "Хезболли" у Лівані. Внаслідок удару загинули четверо бойовиків, повідомляє агентство Xinhua.

Атаку було здійснено по прикордонному з Ізраїлем регіону на півдні країни Бінт-Джбейль. Крім загиблих внаслідок атаки також є постраждалі - відомо про трьох поранених осіб.

За даними військових джерел, Ізраїль здійснив чотири авіаудари по регіону, знищивши п'ять будинків і пошкодивши ще 15. Всього було випущено близько 40 снарядів по більш ніж десяти містах і селах на півдні Лівану.

"Хезболла" зі свого боку заявила, що напередодні атакувала відразу кілька скупчень ізраїльських солдатів у шести місцях на лівансько-ізраїльському кордоні.

З моменту посилення напруженості на лівансько-ізраїльському кордоні у жовтні минулого року загинуло 329 людей з ліванської сторони, у тому числі 223 члени "Хезболли" та 61 цивільний.

Як повідомляли "Ми-Україна", Єгипет пригрозив Ізраїлю, що вийде з мирного договору, якщо ЦАХАЛ вторгнеться у прикордонне місто Рафах. У Єгипті наголошують, що у разі заходу ізраїльських військ у Рафах буде закрито основний маршрут постачання у Газу продуктів харчування та медикаментів. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.