Ізраїль завдав ударів по об’єктах "Хезболли" у Лівані, - ЦАХАЛ

Ізраїль завдав ударів по об’єктах

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виконала удари на об'єкти організації "Хезболла" в Лівані 19 жовтня. Цю інформацію оприлюднив ЦАХАЛ у Telegram.

Згідно з повідомленням, протягом останніх кількох годин було виконано удари на об'єкти, які належать "Хезболлі" та розташовані вздовж ліванського кордону.

Атака стала реакцією на обстріли, які відбулись у середу, 17 жовтня.

Ізраїльські війська також зазначили, що серед цілей, які були поразками, був спостережний пункт із видимістю на море. З цього пункту, за їхніми словами, було випущено ракети, які спрямовувалися на місто Рош-га-Нікра.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїля надала докази непричетності до атаки на лікарню Аль-Аглі у секторі Гази, де загинули сотні людей. 

У ролику вказується, що на місці удару немає характерних вирв, які утворюються внаслідок застосування ізраїльських боєприпасів. В ЦАХАЛі наголосили, що при ударах з боку Ізраїля могла б утворитися вирва в діаметрі від семи до дев'ятнадцяти метрів.

Крім того були опубліковані записи перехоплених розмов терористів ХАМАС, які доводять непричетність Ізраїля до  удару по лікарні.

Напередодні 17 жовтня, у секторі Гази відбувся вибух у лікарні, в результаті якого загинули сотні людей. Цей вибух, за їхньою версією, стався через авіаудар з боку Ізраїлю. Проте, Армія оборони Ізраїлю відкинула ці звинувачення і звинуватила палестинське бойове угруповання у невдалому запуску ракети.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в МЗС відреагували на загибель людей у лікарні в Газі.

Головне