Японія планує нові санкції проти росії, - прем’єр-міністр країни

Японія планує нові санкції проти росії, - прем’єр-міністр країни

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда заявив, що його країна планує ввести нові санкції проти росії, та закликав країни G7 проявити солідарність у допомозі Україні.

Про це повідомив японський суспільний мовник NHK. За словами очільника уряду Японії, наразі важливо продемонструвати солідарність з Україною, адже ситуація є складною через затяжні бойові дії. Він також підкреслив, що підтримка України залишатиметься одним із його пріоритетів цього року.

Прем'єр Японії прокоментував японсько-українську конференцію зі сприяння економічному зростанню та реконструкції. Вона відбулася в Токіо 19 лютого. Кішіда розповів, що дві країни підписали понад 50 меморандумів про співпрацю, серед яких - щодо розмінування та відновлення сільського господарства.

Як він зазначив, його країна також планує запровадити додаткові санкції проти російських осіб та організацій. Фуміо Кішіда наголосив, що експорт зброї з Північної Кореї до рф це порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, тож використання балістичних ракет північнокорейського виробництва росією в Україні є абсолютно неприйнятним.

Японський прем'єр-міністр прагне працювати разом із країнами G7 над підтримкою України та введенням санкцій проти росії для досягнення справедливого і довготривалого миру.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, єдина країна, яка підтримує Україну фінансово від початку року - це Японія. Країна виділила 340 млн доларів і після цього підписала угоду про виділення ще приблизно 2,5 млрд доларів до кінця лютого, розповів головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.